Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

betutu chicken recipe Pariaman



Photo betutu chicken recipe Pariaman






 Introducing one of our family favorites: the Betutu Chicken Hybrid. This name is familiar to your ears because this Balinese food is popular all over the islands and even abroad. Europeans call it: Balinese chicken. The combination of all the spices and the smell of banana leaves hhhhhm made this dish special. Even if it takes a lot of time and patience to organize it, promise that it will not disappoint. Interested in trying??!! 

Items: 

  • 1 whole chicken without giblets (approx. 1.5 kg), wash well 
  • 250 grams of cassava (replace with kale leaves or mustard greens if not available) 
  • 3 lime leaves, finely chopped 
  • Book 2 
  • Banana leaves for blankets 
  • Aluminum foil 

Vegetables: 

  1. 7 large red chilies, seeded 
  2. 10 grains of red onion 
  3. 4 garlic cloves 
  4. 5 hazelnuts 
  5. 1 teaspoon baking powder (if you like) 
  6. 2 cm of ginger 
  7. 2 cm of kencur 
  8. 2 cm of galangal 
  9. 2 cm of turmeric or 2 teaspoons of turmeric powder 
  10. 2 teaspoons coriander or 1 teaspoon coriander powder 
  11. 1/2 teaspoon ground pepper 
  12. 1/2 teaspoon ground cumin 
  13. 1/2 teaspoon ground nutmeg 
  14. 2 cm cinnamon or 1/2 teaspoon powder 
  15. 3 tbsp tamarind water (1 tsp pureed tamarind in 3 tbsp water) 
  16. 5 cm lemongrass, white part, finely chopped 
  17. 2 teaspoons of salt or to taste 

sugar if you like 

How to do it: 

Cut the chicken lengthwise across the breast. Dry with absorbent paper. put aside.

Wash cassava leaves, dry, eat for a while. Puree the ingredients thoroughly in a blender or food processor. Add a little oil to the blender if necessary. Saute the spices until cooked and fragrant. influence. Add salt and sugar to taste. cold. For the ground spices in 2 parts.

Mix the 1/2 part with the cooked cassava leaves/top mustard until combined. Coat the chicken with the remaining spices until well coated, then add the cooked leaves to the inside of the chicken.

Add sliced ​​lime leaves and water leaves. Cover bag, you can sew or add wood.

Wrap the marinated chicken in a banana leaf and wrap it again in foil. Keep the chicken overnight in a cool room or in the refrigerator.

Cook chicken in hot water for 1 hour. Next, heat the chicken in the oven at 200 degrees Celsius for 1 hour.

Serve hot with Sambal Matah if desired.



- setengah7604
- setengah7605
- setengah7606
- setengah7607
- setengah7608
- setengah7609
- setengah7610
- setengah7611
- setengah7612
- setengah7613
- setengah7614
- setengah7615
- setengah7616
- setengah7617
- setengah7618
- setengah7619
- setengah7620
- setengah7621
- setengah7622
- setengah7623
- setengah7624
- setengah7625
- setengah7626
- setengah7627
- setengah7628
- setengah7629
- setengah7630
- setengah7631
- setengah7632
- setengah7633
- setengah7634
- setengah7635
- setengah7636
- setengah7637
- setengah7638
- setengah7639
- setengah7640
- setengah7641
- setengah7642
- setengah7643
- setengah7644
- setengah7645
- setengah7646
- setengah7647
- setengah7648
- setengah7649
- setengah7650
- setengah7651
- setengah7652
- setengah7653
- setengah7654
- setengah7655
- setengah7656
- setengah7657
- setengah7658
- setengah7659
- setengah7660
- setengah7661
- setengah7662
- setengah7663
- setengah7664
- setengah7665
- setengah7666
- setengah7667
- setengah7668
- setengah7669
- setengah7670
- setengah7671
- setengah7672
- setengah7673
- setengah7674
- setengah7675
- setengah7676
- setengah7677
- setengah7678
- setengah7679
- setengah7680
- setengah7681
- setengah7682
- setengah7683
- setengah7684
- setengah7685
- setengah7686
- setengah7687
- setengah7688
- setengah7689
- setengah7690
- setengah7691
- setengah7692
- setengah7693
- setengah7694
- setengah7695
- setengah7696
- setengah7697
- setengah7698
- setengah7699
- setengah7700
- setengah7701
- setengah7702
- setengah7703
- setengah7704
- setengah7705
- setengah7706
- setengah7707
- setengah7708
- setengah7709
- setengah7710
- setengah7711
- setengah7712
- setengah7713
- setengah7714
- setengah7715
- setengah7716
- setengah7717
- setengah7718
- setengah7719
- setengah7720
- setengah7721
- setengah7722
- setengah7723
- setengah7724
- setengah7725
- setengah7726
- setengah7727
- setengah7728
- setengah7729
- setengah7730
- setengah7731
- setengah7732
- setengah7733
- setengah7734
- setengah7735
- setengah7736
- setengah7737
- setengah7738
- setengah7739
- setengah7740
- setengah7741
- setengah7742
- setengah7743
- setengah7744
- setengah7745
- setengah7746
- setengah7747
- setengah7748
- setengah7749
- setengah7750
- setengah7751
- setengah7752
- setengah7753
- setengah7754
- setengah7755
- setengah7756
- setengah7757
- setengah7758
- setengah7759
- setengah7760
- setengah7761
- setengah7762
- setengah7763
- setengah7764
- setengah7765
- setengah7766
- setengah7767
- setengah7768
- setengah7769
- setengah7770
- setengah7771
- setengah7772
- setengah7773
- setengah7774
- setengah7775
- setengah7776
- setengah7777
- setengah7778
- setengah7779
- setengah7780
- setengah7781
- setengah7782
- setengah7783
- setengah7784
- setengah7785
- setengah7786
- setengah7787
- setengah7788
- setengah7789
- setengah7790
- setengah7791
- setengah7792
- setengah7793
- setengah7794
- setengah7795
- setengah7796
- setengah7797
- setengah7798
- setengah7799
- setengah7800
- setengah7801
- setengah7802
- setengah7803
- setengah7804
- setengah7805
- setengah7806
- setengah7807
- setengah7808
- setengah7809
- setengah7810
- setengah7811
- setengah7812
- setengah7813
- setengah7814
- setengah7815
- setengah7816
- setengah7817
- setengah7818
- setengah7819
- setengah7820
- setengah7821
- setengah7822
- setengah7823
- setengah7824
- setengah7825
- setengah7826
- setengah7827
- setengah7828
- setengah7829
- setengah7830
- setengah7831
- setengah7832
- setengah7833
- setengah7834
- setengah7835
- setengah7836
- setengah7837
- setengah7838
- setengah7839
- setengah7840
- setengah7841
- setengah7842
- setengah7843
- setengah7844
- setengah7845
- setengah7846
- setengah7847
- setengah7848
- setengah7849
- setengah7850
- setengah7851
- setengah7852
- setengah7853
- setengah7854
- setengah7855
- setengah7856
- setengah7857
- setengah7858
- setengah7859
- setengah7860
- setengah7861
- setengah7862
- setengah7863
- setengah7864
- setengah7865
- setengah7866
- setengah7867
- setengah7868
- setengah7869
- setengah7870
- setengah7871
- setengah7872
- setengah7873
- setengah7874
- setengah7875
- setengah7876
- setengah7877
- setengah7878
- setengah7879
- setengah7880
- setengah7881
- setengah7882
- setengah7883
- setengah7884
- setengah7885
- setengah7886
- setengah7887
- setengah7888
- setengah7889
- setengah7890
- setengah7891
- setengah7892
- setengah7893
- setengah7894
- setengah7895
- setengah7896
- setengah7897
- setengah7898
- setengah7899
- setengah7900
- setengah7901
- setengah7902
- setengah7903
- setengah7904
- setengah7905
- setengah7906
- setengah7907
- setengah7908
- setengah7909
- setengah7910
- setengah7911
- setengah7912
- setengah7913
- setengah7914
- setengah7915
- setengah7916
- setengah7917
- setengah7918
- setengah7919
- setengah7920
- setengah7921
- setengah7922
- setengah7923
- setengah7924
- setengah7925
- setengah7926
- setengah7927
- setengah7928
- setengah7929
- setengah7930
- setengah7931
- setengah7932
- setengah7933
- setengah7934
- setengah7935
- setengah7936
- setengah7937
- setengah7938
- setengah7939
- setengah7940
- setengah7941
- setengah7942
- setengah7943
- setengah7944
- setengah7945
- setengah7946
- setengah7947
- setengah7948
- setengah7949
- setengah7950
- setengah7951
- setengah7952
- setengah7953
- setengah7954
- setengah7955
- setengah7956
- setengah7957
- setengah7958
- setengah7959
- setengah7960
- setengah7961
- setengah7962
- setengah7963
- setengah7964
- setengah7965
- setengah7966
- setengah7967
- setengah7968
- setengah7969
- setengah7970
- setengah7971
- setengah7972
- setengah7973
- setengah7974
- setengah7975
- setengah7976
- setengah7977
- setengah7978
- setengah7979
- setengah7980
- setengah7981
- setengah7982
- setengah7983
- setengah7984
- setengah7985
- setengah7986
- setengah7987
- setengah7988
- setengah7989
- setengah7990
- setengah7991
- setengah7992
- setengah7993
- setengah7994
- setengah7995
- setengah7996
- setengah7997
- setengah7998
- setengah7999
- setengah8000
- setengah8001
- setengah8002
- setengah8003
- setengah8004
- setengah8005
- setengah8006
- setengah8007
- setengah8008
- setengah8009
- setengah8010
- setengah8011
- setengah8012
- setengah8013
- setengah8014
- setengah8015
- setengah8016
- setengah8017
- setengah8018
- setengah8019
- setengah8020
- setengah8021
- setengah8022
- setengah8023
- setengah8024
- setengah8025
- setengah8026
- setengah8027
- setengah8028
- setengah8029
- setengah8030
- setengah8031
- setengah8032
- setengah8033
- setengah8034
- setengah8035
- setengah8036
- setengah8037
- setengah8038
- setengah8039
- setengah8040
- setengah8041
- setengah8042
- setengah8043
- setengah8044
- setengah8045
- setengah8046
- setengah8047
- setengah8048
- setengah8049
- setengah8050
- setengah8051
- setengah8052
- setengah8053
- setengah8054
- setengah8055
- setengah8056
- setengah8057
- setengah8058
- setengah8059
- setengah8060
- setengah8061
- setengah8062
- setengah8063
- setengah8064
- setengah8065
- setengah8066
- setengah8067
- setengah8068
- setengah8069
- setengah8070
- setengah8071
- setengah8072
- setengah8073
- setengah8074
- setengah8075
- setengah8076
- setengah8077
- setengah8078
- setengah8079
- setengah8080
- setengah8081
- setengah8082
- setengah8083
- setengah8084
- setengah8085
- setengah8086
- setengah8087
- setengah8088
- setengah8089
- setengah8090
- setengah8091
- setengah8092
- setengah8093
- setengah8094
- setengah8095
- setengah8096
- setengah8097
- setengah8098
- setengah8099
- setengah8100
- setengah8101
- setengah8102
- setengah8103

Posting Komentar untuk "betutu chicken recipe Pariaman"